2.600 de puieţi de salcâm vor fi plantaţi mâine, pe Canalul Plantelor

2.600 de puieţi de salcâm vor fi plantaţi mâine, pe Canalul Plantelor

Conform Calendarului Ecologic, luna aprilie este marcată de trei evenimente ecologice importante începând cu Ziua păsărilor de pe 1 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii pe 17 aprilie şi culminând cu Ziua Pământului din data de 22 aprilie.
În virtutea acestor evenimente, dar şi din dorinţa de a continua acţiunile de curăţenie de primăvară, înfrumuseţare a oraşului şi protecţie a mediului, mâine, 8 aprilie, la Giurgiu se va desfăşura o acţiune de plantare a 2600 de puieţi de salcâm. Activitatea este coordonată de Primăria Municipiului Giurgiu şi susţinută de Direcţia Silvică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, urmând să participe circa 800 de elevi din oraş, precum şi membri ai asociaţiilor şi organizaţiilor locale, mai ales că în săptămâna 7-11 aprilie, procesul de învăţământ se va desfăşura sub îndemnul: „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Plantarea va începe în jurul orei 9,oo, iar zona de acţiune va fi de-a lungul Drumului P1-P2, pe partea stângă, în sensul de mers spre comuna Slobozia, începând de la limitele fostei gropi de gunoi a oraşului (acum închisă), spre limita administrativă a comunei menţionate.
Pe de altă parte, municipiul Giurgiu este partener cu Palatul Copiilor, Liceul Teoretic Tudor Vianu şi Colegiul National Ion Maiorescu din Giurgiu în cadrul proiectului „Împreună pentru Giurgiu, împreună pentru natură”, iar una dintre activităţile proiectului, denumită „Natura şi biodiversitatea”, este plantarea de arbori de către elevii participanţi la proiect, sub directa îndrumare a cadrelor didactice de la cele trei instituţii de învăţământ, iniţiatoare ale proiectului.

Ultima modificare: 07.04.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Şcoala nr.10 din municipiu a primit o vizită importantă miercuri, 2 aprilie

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.